5 enkla steg för att få den perfekta läppstiftet som håller hela natten

Att hitta det perfekta läppstiftet kan vara en utmaning. Men när du väl hittat det är det viktigt att det håller hela kvällen, speciellt när du ska ut och dansa. För att köpa det du behöver, gör ett besök hos Babyface som säljer allt inom smink och skönhet.

Här är fem enkla steg för att få det perfekta läppstiftet som håller hela natten.

Steg 1: Exfoliera läpparna

Innan du applicerar läppstiftet, se till att exfoliera läpparna med en mild peeling eller en fuktig handduk. Detta tar bort döda hudceller och gör läpparna mjuka och lena. Det hjälper också läppstiftet att sitta bättre.

Steg 2: Använd en primer

Precis som med ansiktet, använd en primer på läpparna innan du applicerar läppstiftet. Detta hjälper till att förhindra att läppstiftet rinner ut eller bleknar. En läppprimer hjälper också till att jämna ut läpparnas yta så att läppstiftet blir lättare att applicera.

Extra tips: För en naturlig look kan du använda en genomskinlig läppbalsam som primer.

Steg 3: Använd en läppenna

För att undvika att läppstiftet smetar ut sig utanför läppkonturen, använd en läppenna för att fylla i läpparna innan du applicerar läppstiftet. Detta hjälper också till att läppstiftet sitter längre. Välj en läppenna som matchar läppstiftet eller läppfärgen för en jämnare finish.

Extra tips: Om du vill ha en mer naturlig look, välj en läppenna som matchar din egen läppfärg.

Steg 4: Applicera läppstiftet

Nu är det dags att applicera läppstiftet. Använd en läppborste för en mer exakt applicering och för att få en jämnare finish. Arbeta från mitten av läpparna och utåt för en jämn fördelning av färgen.

Extra tips: För en mer dramatisk look, använd en mörkare nyans av läppstift i hörnen av läpparna för att skapa en illusion av större läppar.

Steg 5: Fixa och fixera

För att få läppstiftet att hålla hela natten, använd en lätt touch av transparent puder eller lägg ett papper över läpparna och dutta lite puder över. Detta hjälper till att fixera läppstiftet och förhindrar att det smetar ut sig. Glöm inte att ta med läppstiftet i handväskan för att kunna bättra på under kvällen.

Nu när du har följt dessa fem enkla steg, har du det perfekta läppstiftet som håller hela natten. Nu är det bara att dansa natten bort och känna dig självsäker med ditt snygga läppstift. Förutom att hålla längre, ser ett välmående leende med perfekta läppar också fantastiskt ut på bilder och under kvällen. Kom ihåg att välja en färg som passar din stil och personlighet, och ha kul med ditt smink!

Extra tips: Om du vill ha extra glans på läpparna, applicera lite transparent läppglans på mitten av läpparna för att ge en illusion av större läppar och ett fräscht intryck.

Att ta hand om ditt läppstift under natten är lika viktigt som att applicera det på rätt sätt. Se till att undvika att äta mat som smetar ut läppstiftet och undvik att dricka för mycket alkohol som kan göra att läppstiftet försvinner snabbare. Med dessa enkla steg, kan du se fantastisk ut hela natten och känna dig säker på din utseende.

Nu är det bara att testa dessa steg och se hur ditt läppstift håller sig på plats hela natten!