Larz-Kristerz

Larz-Kristerz är ett relativt nytt dansband som bildades 2001 som en ploj-grej för ett karnevalståg där de ville visa upp sig som en hyllning till alla dansband under 70-talet. Det blev så populärt att de direkt fick förfrågningar om spelningar.

bassistBandet är en blandning av medlemmar från 7 olika band. Trond Korsmoe (bas/körsång), Anders Tegnér (elgitarr/körsång) Torbjörn Eriksson (Klaviatur, sång) Mikael Eriksson (trummor) samt Stefan Nykvist (bas och dragspel) som 2013 meddelat att han lämnar bandet. Medlemmarna använder instrument och ljudutrustning, lokalt tillverkade av företaget Hagströms i Älvdalen där bandets medlemmar kommer ifrån.

Ett genomgående tema för deras musik är 70-talets era och deras scenkläder är inspirerade av den kläddesign som dansbanden använde på 70-talet. Genombrottet kom då de 2008 tog hem segern i Dansbandskampen och sedan starten har de tagit hem fem Guldkalvar och även en Grammis. Albumet ”Hem till dig” såldes i över 100 000 exemplar och deras nästa album ”Om du vill” sålde platina en vecka efter att den släpptes.

Bandet vann en Grammis i kategorin ”Årets dansband 2009” ett pris de vann tre år på raken. Ett år senare den 28 September 2010 släppte de ”Små ord av guld” vilket var deras sjätte album sedan starten. Deras senaste album ”Från Älvdalen till Nashville” släpptes 2011 då gruppens medlemmar även har en svaghet för amerikansk countrymusik och skivan spelades in i countrymeckat Nashville, Tennessee. Bandet släpper ett nytt album sommaren 2014 den 26 Juni med titeln ”Det Måste Gå Att Dansa Till”. Förutom musik så har de även lanserat sin egen öl, ”Stuff Öl”.