Black Jack

Många är de som undrat om namnet på bandet “Black Jack” är döpt efter ett märke på en kondom med samma namn, men namnet är baserat på den film om ett dansband som släpptes 1990 av Colin Nutley. I filmen var Tony Ljungström sångare och han har i omgångar varit sångare i bandet i verkliga livet och var den som grundade bandet 1991 i Sundsvall tillsammans med Torbjörn Eriksson.

trummorOch för er som undrar så: JA – kondomen Black Jack kom före både filmen och gruppen. Kondomen lanserades 1972.

Gruppen består av Tony Ljungström (Sång & Gitarr), Ove Olsson (Gitarr & Sång), Peder Matz (Keyboard & Dragspel), Morgan Östlin (Saxofon), Mikael Östlin (trummor) och de firade sitt 20-års jubileum 2011 på Stora Björn i Borlänge där allting började med deras första spelning. Bandet har medverkat i program på TV som ”Go’kväll”, ”Bingolotto”, ”Sommarkrysset” ,”Mat-Tina”, ”Jeopardy” med mera.

Torbjörn var tidigare kapellmästare och spelade med bandet Per Lundgrens. Av deras 10-tal låtar på Svensktoppen så var deras största hit ”Om det känns rätt”, men deras största hitlåt utöver det är ”Inget stoppar oss nu” mer känd under titeln ”I natt I natt” skriven av Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman. E-type medverkade i en av deras låtar, ”Blommig Dräkt”, på deras Black Jacks album ”Festival” som släpptes 2010 där det finns nio stycken nyskrivna låtar samt tre covers.