Lär dig spela något instrument

Den Svenska musikskolan har alltid stått högt i klass och många av våra stora musiker som vi har i Sverige idag tackar musikklasserna för att de tidigt fick lära sig att hantera ett instrument. Så de Svenska musikundret har nog musikskolan mycket att tacka för. Lär dig spela något instrument, vem vet du kanske är Sveriges nästa stora musikexport.

guitar

Av erfarenhet så vet vi att det är alltid bra att börja så tidigt som möjligt med att lära sig något instrument, ju äldre man blir ju mer får man annat för sig och intresset kanske svalnar. Skulle det nu vara så att du vill lära dig något instrument så finns det alla möjligheter att hitta det instrument du vill spela på till mycket bra priser online.

Vad du kan börja med är att kolla upp något studieförbund och andra som anordnar kurser för den som vill lära sig spela något instrument. Visst kan det vara coolt att kunna ta upp en gitarr som spela en låt bara så där, har man det minsta intresse för musik och känner att man skulle vilja lära sig så finns det egentligen inga hinder för att du ska lära dig.

Visst kan det vara så att det blir en längre inlärningskurva ju äldre man blir, men har man väl bestämt sig så kommer det att gå bra. Låt det ta den tid det behövs och kom ihåg att du kan inte bli proffs på en gång, övning och övning är det som gäller. Om inte så kan det bara vara avkopplande att sätta sig vid sin keyboard eller ta gitarren och spela några låtar.