Sanna Nielsen

Sanna Nielsen, född 1984, kan nog sägas ha varit artist i hela sitt liv. Som barn var hon fast besluten att bli artist, och hon var bara 11 år när hennes låt ”Till en fågel” gick upp som listetta på Svensktoppen. Ännu har ingen yngre lyckats bli etta där. Vid samma ålder fick hon också delta i Café Norrköping.

Sanna Nielsen

En av hennes många framgångar under de tidigare artiståren var då hon tävlade i Melodifestivalen 2003. Hon kom ”bara” femma, men låten låg på Svensktoppen i 35 veckor!

Sanna har dock varit deltagare i Melodifestivalen inte mindre än sju gånger, senast 2014 då hon vann den svenska tävlingen med låten ”Undo” och kom trea i Europafinalen i Köpenhamn. Hon har en stor musikalisk bredd. År 2014 sjöng hon den kvinnliga huvudrollen Lara i musikalen Doktor Zjivago på Malmö Opera och fick strålande recensioner.

De första artiståren sjöng Sanna huvudsakligen på svenska, men har det senaste decenniet främst sjungit på engelska. År 2015 är hon en av två programledare (tillsammans med Robin Paulson) för den svenska Melodifestivalen. Det är utan tvekan ett av de mest nervösa TV-jobben, med en enig kritikerkår ger både henne och Robin ett högt betyg. Sanna är sedan många år sambo med musikern Joakim Ramsell.