Arvingarna

Arvingarna är sett som ett modernare dansband i sin framtoning och bildades 1989. Redan tre år efter sin start så fick dansbandet en Grammis för albumet ”Coola killar” och vid Melodifestivalen 1993 framförde de bidraget ”Eloise” vilket vann och slutade på sjunde plats i Eurovision Song Contest. De deltog även i Melodifestivalen åren 1995, 1999 och 2002. Sammanlagt har bandet släppt 16 album.

gitaristMedlemmarna har alla föräldrar vilka även de spelat i dansband och därav kommer namnet Arvingarna. Idag är bandet väldigt aktivt och turnerar flitigt. De har varit husband i det direktsända ”Breaking News” på kanal 5 och som kuriosa kan nämnas att under ett av programmen fick Casper Janebrink ett oväntat telefonsamtal där en kvinna sade att de varit tillsammans en natt, varpå Janebrink svarade ”Som svärmorsdröm måste jag förneka detta”.

Arvingarnas musik klassificeras som dansbandspop, det vill säga att de har ett mer utpräglat popsound än den mer traditionella dansbandsmusiken. Detta ”stilbrott” har gjorts för att kunna nå en lite yngre publik än den normala målgruppen. Den 18 September 2014 släpper de sitt nya album ”Änglar och en massa kärlek” med 12 nyinspelade låtar samt en ny version av melodin ”Semester”. Du kan gå in på deras hemsida och förhandslyssna på skivan genom Spotify redan nu.