Kommande musikfestivaler

Sommaren är i regel det vi brukar förknippa mest med musikfestivaler, bara ordet får nog många av oss att få upp en inre bild av tusentals mer eller mindre trasiga tält står och trängs på en lerig åker tillsammans med sina ägare samt mängder av ljummen burköl.

Men festivaler finns att besöka även vintertid, men förmodligen så är det inte speciellt många tält och förmodligen så är leran utbytt mot snö och is och burkölen är vid utomhuskonsumtion snarare så kall att den fryser fast vid handen. Oavsett vilken bild man har av festivaler så kommer här ett urval av festivaler som kommer att arrangeras under resterande del av detta år samt en bit in på nästa år.

Vinterdansen

Dans

Självklart så är vår första rekommendation av dansbandskaraktär, nämligen en endagsfestival som för tredje året i rad arrangeras i medborgarhuset i Säffle. Arrangemanget heter Vinterdansen och här kan du njuta av de härliga dansbanden Flamingo och Streaplers, samtidigt som du förstås svänger dina lurviga i takt med musiken. Som brukligt är så kan du välja mellan att bara införskaffa en dansbiljett eller om du vill ha mer än så. För du kan också boka ett danspaket inklusive julbord, ett julbord som ätes på Comfort Hotell Royal som ligger knappa tio minuter ifrån medborgarhuset. Kommer du långväga ifrån så kan du också boka dig en hotellnatt på Comfort Hotel Royal, ja förutsatt att du inte insisterar på att slå upp ett tält istället.

29 november på medborgarhuset i Säffle.

Black Christmas

Louis-de-geer

Black Christmas är namnet på Norrköpings metalfestival som arrangeras fredag-lördag den 19:e-20:e december på Louis De Geer konsert & kongress, Norrköping. I Norrköping gillar man inte bara Plura och Eldkvarn, utan nu blir det tung Black/Trash/Death- metalmusik med band så som 25-årsjubilerande Marduk som spelar både på fredagen och lördagen – med två olika set. Du får även äran att se Sodom, Grave, Necrophobic och Aura Noir och många fler. För fullständig lineup, besök festivalens Last FM-sida.

19-20 december Louis De Geer konsert & kongress i Norrköping.