Mamma Mia!

Thank you for the music! Så sjöng ABBA, men det är väl vi som ska tacka dem för den fantastiska musik som de har givit oss. Gruppen ABBA var aktiv under åren 1972-1982 och skapade under denna tid flera populärmusikaliska mästerverk som är lika uppskattade idag som de var då. Alla känner vi till ABBA:s musik, den har fått en definitiv kultstatus i Sverige och är även välkänd och uppskattad utomlands.

Björn och Benny har efter tiden med ABBA fortsatt sitt musikaliska samarbete. Tillsammans skrev de musikalen Mamma Mia! som först sattes upp 1999 och blev till en stor succé. Här får vi följa historien om en blivande brud som försöker ta reda på vem som är hennes riktiga far. Historien utspelar sig på den grekiska ön Kalokairi som heter Skopelos på riktigt. De berömda ABBA-låtarna integreras vackert i berättelsen. ”Honey Honey”, ”Dancing Queen”, ”Money Money Money”, ”Super Trouper”, ”Voulez-Vouz”, ”SOS” och flera andra av ABBAs fantastiska låtar återfinns i musikalen och får ett sammanhang med berättelsen. Sedan den första premiären har det hållits föreställningar världen över, framförallt i Europa och USA men även i Australien, Sydamerika, Kina och Sydafrika. Under 2008 släpptes även en filmversion av Mamma Mia!

Mamma Mia! kommer snart sättas upp på Novello Theatre i London. I den vackra viktorianska teatern kan du uppleva en föreställning du sent kommer att glömma. Föreställningar kommer att hållas från slutet av mars till slutet av maj alla dagar i veckan förutom på söndagar.

Du kan bland annat boka biljetter till dessa föreställningar genom olika företag, ett av dessa är Go Music Travel, som förutom att bara sälja biljetter även erbjuder paketresor med biljett till musikalen, flyg, hotell och frukost, allt som behövs för en perfekt musikalupplevelse!